Wat Anouk (tot) haar rol bij DNFS bracht

28 April 2020
- Anouk de Vetter

Anouk de Vetter is deel van het DNFS team als teammanager en recruiter. Ze vertelt over haar werkzaamheden.

Gewoon ‘doen’

Eigenlijk altijd al ben ik een hier-en-nu-dromer. Natuurlijk denk ik na over mijn toekomst of waar ik nog heen wil (niet alleen in vakantiebestemmingen), maar wat me op dit moment blij maakt is waar ik me op richt. Dat zorgt er ook voor dat ik vorig jaar niet wist dat ik hier nu zou zijn. Een soort van go with the flow en vertrouwen hebben dat mijn pad zich wel vormt. Anderhalf jaar geleden maakte een gesprek bij DNFS mij dusdanig blij, dat alles me zei hier te willen werken. De sfeer, een klein team en veel in gesprek zijn met verschillende mensen. Want wat ik wel al heel lang weet, is dat ik het best tot mijn recht kom in een kleine organisatie waarbij het in contact zijn met mensen centraal staat. Dat is echt mijn ding. Dus hoopte ik op het heilige ja-woord van mijn huidige collega’s en daar ging ik.

Mijn rol en de wederkerigheid van coaching

Dat contact met mensen zat dus wel goed, de farmaceutische kennis wat minder.

Behalve weleens bij de apotheek een herhaalreceptje te hebben ingeleverd en geopereerd te zijn aan mijn knie, had ik weinig stappen gezet in een apotheek of ziekenhuis. Als woorden als ‘medicatieverificatie’, ‘baxter’ en ‘MFB’ je dan om de oren vliegen, raakt mijn inner control freak lichtelijk in paniek. Gelukkig was, en is er altijd, het team met farmaceutische professionals dat mij scherp houdt en me de ontwikkelingen in het vakgebied bijbrengt. Zo hielpen de assistenten en apothekers mij om van ‘onwetend ja-knikkend’ naar ‘zelfverzekerd te weten waar ik over praat’, te komen. Elkaar helpen en echt een team zijn is in elke organisatie nodig; zonder een vakkundig team zijn de diensten van DNFS niets waard.

Ik mag de talenten in ons team coachen en begeleiden. Daarnaast fungeer ik als vraagbaak. Praktische zaken als uren en verlof houd ik bij en ik ondersteun het team in privé- en werk gerelateerde zaken waar we, vanuit DNFS, iets mee moeten of kunnen. Het coachen geldt ook andersom en die interactie is wat mijn baan voor mij goud maakt. Een apothekersassistente vroeg mij laatst of ik me herkende in de constatering dat ik af en toe wat fel kan overkomen, waarop ik vrij fel reageerde. Confronterend? Ja. Maar ze liet me volledig in mijn waarde door me deze spiegel voor te houden en er geen waardeoordeel aan te geven. Ik word net als het team uitgedaagd in mijn eigen ontwikkelpunten, maar nog vaker wordt me verteld wat ik wél goed doe.

De juiste plek

Deze combinatie werkt; op dit moment ben ik nog iedere dag blij met mijn werk. Cliché maar waar, je inspireert anderen niet door te laten zien hoe geweldig jij bent, maar door hen te laten zien hoe geweldig zij zijn. En dat werkt beide kanten op.

Waar ik op dit moment heen wil, is precies waar ik nu ben. Om over een jaar waarschijnlijk weer te denken “ik moest eens weten, vorig jaar..”

Kortom: ik word heel blij van wat ik doe. Twijfel jij hieraan bij jezelf? Neem dan contact met me op!

anouk-de-vetter-recruiter-de-nederlandse-farmaceutische-support

Anouk de Vetter

Teammanager & recruiter

anouk@dnfs.nl
M: +31 (0)6 81 96 30 06
T: +31625388015

Andere Blogs

Jaarlijkse ratrace van de Prem en preferentie in de praktijk

Ieder jaar vallen de scorelijstjes van VGZ, CZ en Zilverenkruis weer op onze mat en zoals ieder jaar is de inhoud hiervan weer een verrassing….

Communicatie is key!

“Leg uit wat en waarom je iets doet, zo weet de patiënt waar hij aan toe is.”   Dit kreeg ik te horen toen ik…

De stille kracht in het onderzoek naar weerbaarheid tegen COVID-19

Charlotte is begonnen in het kantoorteam en bekleedt tegenwoordig een gecombineerde rol waar ze zich nog steeds bezig mag houden met haar passie; het vak…

Detacheringsproject in een achtbaan

Diana is werkzaam als apothekersassistente bij DNFS. Ze geeft ons een kijkje achter de schermen als gedetacheerde.   Detacheringsproject Na even uit het vak te zijn geweest…

Bart maakt zich hard voor jonge ambitieuze apothekers

Bart van der Arend biedt kansen voor apothekers. Ben jij op zoek naar een registratieplek met uitstekende opleiders? En wil jij volledig meedraaien in een…

Observeren, signaleren en analyseren

Een greep uit mijn carrière als gedetacheerde apothekersassistente Een prachtige baan met veel afwisseling, leuke mensen en af en toe schrijnende verhalen. Ik kwam begin…

Mijn werk als apothekersassistente en mijn kennis over dermatologie

Elize de Visser is apothekersassistente bij DNFS. Ze deelt haar ervaring. Dermatologie, de impact van huidaandoeningen Tijdens mijn werk als apothekersassistente zie ik dagelijks veel…

De coronasituatie in de apotheek

Ouassima Sakkour over wat corona betekent in haar apotheek. Wat is er anders in de apotheek sinds corona? De patiëntenstroom is anders dan voor corona….

Weerstand aan de balie, hoe ga je daar mee om?

Momenteel werkt Jamila als apotheker in het detacheringsteam van DNFS. Ze heeft veel facetten van het vak langs zien komen. In de openbare apotheken ligt…