16 augustus 2022

Jonge talenten in de farmaceutische industrie

Vanuit de opleiding de farmaceutische industrie in – een kijkje in het werk van een Quality Engineer bij Sanquin Plasma Products.

Sinds 2013 zijn wij partner van de farmaceutische industrie. Dankzij onze goede relatie met de opleiding Farmacie en diverse studieverenigingen beschikken we over een groot netwerk van net-afgestudeerden en professionals. De focus in deze dienstverlening ligt voor ons op kwaliteit, betrokkenheid en langdurige samenwerkingen.

De vraag naar ambitieuze talenten met een farmaceutische achtergrond blijft toenemen. Jong farmaceutisch talent enthousiasmeren en binden is een uitdaging, maar tegelijkertijd essentieel voor een future-proof organisatiestrategie.

anouk-de-vetter
Anouk de Vetter Recruitment consultant
aron-blankestijn
Aron Blankestijn Partner

Quality Engineer bij Sanquin Plasma Products

Vince kwam in 2020 via DNFS terecht bij Sanquin Plasma Products als Quality Engineer. Na zijn opleiding farmacie wilde hij graag de farmaceutische industrie in en zich met kwaliteit bezighouden. Dit paste het best in zijn straatje. Tijdens zijn studie ontwikkelde hij interesse voor deze richting, was hij goed in kwaliteit gerichte vakken en deze vond hij het leukst. Het is al ruim een jaar geleden dat Vince zich meldde bij DNFS met de ambitie om te starten in de kwaliteitssector. Door een intensieve kennismaking waarin we ons samen richtten op zijn ervaring en ambities, hebben we afgelopen zomer een mooie match gevonden tussen deze professional en één van onze klanten.

Borging van kwaliteit van producten en processen

Op de productieafdeling van Sanquin Plasma Products (SPP) houdt Vince zich onder andere bezig met de borging van kwaliteit van de producten en processen. De werkplek is een dynamische setting waarin wordt gezorgd dat producten en processen binnen SPP in compliance zijn. Een dag van Vince begint met de vraag wat de stand van zaken is van de vorige en aankomende dag. Met onder andere collega’s van Productie wordt iedereen geüpdatet over wat er gaande is op de productieafdeling. Wanneer duidelijk is waar de aandachtsgebieden liggen, gaat de afdeling van start. Afhankelijk van wat er te doen is heeft iedereen een eigen takenpakket.

“We houden ons continu bezig met het bepalen van de impact van het proces op de producten. De focus ligt hierbij op deviaties, CAPAs en verbeterprojecten. Het verschilt van dag tot dag waarmee je bezig bent.”

Een werkdag bestaat uit veel meetings die tegenwoordig online worden gehouden. Daarnaast is het belangrijk om daadwerkelijke output te leveren. Werken doet Vince veel achter zijn computer via Skype, maar ook moet hij met regelmaat de productievloer op. Dagelijks is er een QE’er van de dag beschikbaar die bij afwijkingen van het productieproces zich bezig houdt met de afhandeling. Dit kan redelijk basaal zijn zoals bij het afhandelen van een glasbreuk, maar het kan ook gecompliceerder worden bij bijvoorbeeld het optreden van een stroomstoring.

“In mijn werk ga ik met regelmaat de productievloer op, dit geeft mijn baan variatie”

Verbeterprojecten zijn aan de orde van de dag. Er wordt doorlopend nagedacht over het verbeteren van processen met als belangrijkste doel; de kwaliteit van de producten verhogen. Zo nu en dan geeft Vince een training, bijvoorbeeld over het omgaan en afhandelen van deviaties. Zo’n training richt zich op hoe voorvallen in de toekomst moeten worden opgepakt en voorkomen kunnen worden. Ook op het gebied van steriel werken heeft hij laatst een training gegeven. Niet alleen zijn eigen kennis en vaardigheden worden geprikkeld in zijn baan, ook is hij bezig met het bijscholen van andere mensen op inhoudelijk gebied.

Jonge talenten in de farmaceutische industrie

Jonge talenten als Vince zijn ambitieus, actief en kritisch. Dankzij onze ervaring weten wij wat deze doelgroep drijft en wat hun behoeften zijn. Middels de juiste werving & selectie, intensieve begeleiding en een unieke deta-vast constructie is onze dienstverlening dé manier om jong talent te interesseren en aan uw organisatie te verbinden!

Originele publicatiedatum: 5 mei 2021

Meer informatie?

Meer weten over wat wij kunnen betekenen voor uw organisatie? Neem contact met ons op!

Neem contact op
Man zit bellend achter laptop

Dit vind je misschien ook interessant

male-expert-consulting-customer-regarding-body-care-products

Als apotheker aan de slag bij Fagron

Net afgestudeerd en aan het werk. Een korte blik op de ervaring van Jules van Boven, die via DNFS als apotheker aan de slag is gegaan bij Fagron Sterile Services Nederland (FSS NL). Onlangs is hij gestart bij deze mooie organisatie in Hoogeveen. Tijdens zijn studie werd zijn interesse voor het ontwikkelen van medicijnen gewekt, onder andere door het vak productzorg. Zijn ambitie om in zijn eerste baan vooral inhoudelijk en met het product bezig te zijn, is inmiddels waargemaakt.

Lees verder
Apotheker lachen

Als ZZP’er aan de slag bij DNFS

Als zzp’er is het altijd fijn om verschillende opdrachten in het vooruitschiet te hebben en te weten waar je aan toe bent. Wij kunnen je helpen bij de eerste stappen en het vinden van een leuk project. Door ons grote netwerk kunnen we jou aan de juiste opdrachtgevers koppelen, zodat je zelf hier geen tijd meer aan kwijt bent. Benieuwd hoe wij iets voor je kunnen betekenen?

Lees verder
Petra Hoogland

Petra Hoogland over het belang van nierfunctie-gegevens

Petra Hoogland, (apotheker, clinical pharmacist bij Service Apotheek), heeft als missie de betekenis van de apotheker in de Dikke van Dale aan te passen. Volgens haar benadeelt de huidige benaming het apothekersvak. Een apotheker heeft namelijk niet alleen kennis van medicijnen, maar ook kennis van het menselijk lichaam en het menselijk gedrag. Door de juiste erkenning te geven aan het vak, wordt de daadwerkelijke waarde van apothekers bekender. Apothekers zijn zorgspecialisten die naast het uitgeven van medicijnen de patiënt met raad en daad bijstaan. Hierdoor wordt veilig medicijngebruik gewaarborgd.

Lees verder