Lees ons laatste nieuws

Alle blog artikelen

Apotheker helpt een klant

De rol van een interim apothekersassistent

Miranda Tibben (32) is sinds 2015 apothekersassistent. Na haar opleiding is ze gaan werken in de Poliklinische apotheek en in de klinische farmacie. Inmiddels is ze bij ons in dienst als interim apothekersassistente, waardoor ze op veel verschillende plekken aan de slag kan en daardoor te maken heeft met verschillende opdrachten.

Lees verder
Radiofarmaceutisch laboranten voor het kantoor van GE Healthcare

Aan de slag als radiofarmaceutisch laborant

‘Wat je vandaag bereidt, zit morgen in iemands bloedbaan,’ zegt laborant Marlie. Samen met collega’s Lauren en Rami werkt ze op de productieafdeling van GE HealthCare, waar ze radioactieve producten voor de gezondheidszorg produceren. Loop een dagje mee en je ontdekt al snel: dit werk is spannend, uitdagend en geeft veel voldoening. Welkom in één van de grootste radiofarmaceutische laboratoria van Nederland.

Lees verder
Twee mensen in gesprek op kantoor

Personeelsverloop tegengaan in de apotheek

Op veel plekken is een hoog personeelsverloop, ook in de apotheek. Het is de uitdaging om medewerkers aan jouw apotheek te binden en vast te houden, maar hoe doe je dat in deze tijd? Wij delen vier tips.<br /> <br /> De beleving van medewerkers wordt ‘employee experience’ genoemd en speelt een grote rol in het loyaliteit naar een werkgever toe. Talentvolle en gemotiveerde werknemers zijn uiteindelijk degenen die het succes van de apotheek bepalen. Des te belangrijker is het om te investeren in de employee experience van jouw medewerkers.<br />

Lees verder
Apotheker lachen

Als ZZP’er aan de slag bij DNFS

Als zzp’er is het altijd fijn om verschillende opdrachten in het vooruitschiet te hebben en te weten waar je aan toe bent. Wij kunnen je helpen bij de eerste stappen en het vinden van een leuk project. Door ons grote netwerk kunnen we jou aan de juiste opdrachtgevers koppelen, zodat je zelf hier geen tijd meer aan kwijt bent. Benieuwd hoe wij iets voor je kunnen betekenen?

Lees verder
Petra Hoogland

Petra Hoogland over het belang van nierfunctie-gegevens

Petra Hoogland, (apotheker, clinical pharmacist bij Service Apotheek), heeft als missie de betekenis van de apotheker in de Dikke van Dale aan te passen. Volgens haar benadeelt de huidige benaming het apothekersvak. Een apotheker heeft namelijk niet alleen kennis van medicijnen, maar ook kennis van het menselijk lichaam en het menselijk gedrag. Door de juiste erkenning te geven aan het vak, wordt de daadwerkelijke waarde van apothekers bekender. Apothekers zijn zorgspecialisten die naast het uitgeven van medicijnen de patiënt met raad en daad bijstaan. Hierdoor wordt veilig medicijngebruik gewaarborgd.

Lees verder
male-expert-consulting-customer-regarding-body-care-products

Als apotheker aan de slag bij Fagron

Net afgestudeerd en aan het werk. Een korte blik op de ervaring van Jules van Boven, die via DNFS als apotheker aan de slag is gegaan bij Fagron Sterile Services Nederland (FSS NL). Onlangs is hij gestart bij deze mooie organisatie in Hoogeveen. Tijdens zijn studie werd zijn interesse voor het ontwikkelen van medicijnen gewekt, onder andere door het vak productzorg. Zijn ambitie om in zijn eerste baan vooral inhoudelijk en met het product bezig te zijn, is inmiddels waargemaakt.

Lees verder
Beatrixziekenhuis vooraanzicht

Interview met Mark van der Wouden | Beatrixziekenhuis

We spreken Mark van der Wouden, afdelingshoofd klinische farmacie in het Beatrixziekenhuis in Gorinchem. Al langere tijd werken we nauw met Mark samen. We bieden het Beatrixziekenhuis vanuit DNFS ondersteuning wanneer de organisatie behoefte heeft aan nieuw of extra personeel. We zijn Mark dankbaar dat hij de tijd wilde nemen om zijn inzichten en uitdagingen van de afgelopen tijd met ons te delen.<br />

Lees verder
aron-fietsen-doelen

Doelen behalen in de apotheek

Behaal jij de jaardoelen in jouw apotheek? Hoe monitor je gedurende het jaar de gestelde KPI’s? Kortom, hoe bepaal je of je al dan niet tevreden bent over afgelopen jaar? In onze laatste nieuwsbrief schreven we over enkele tips voor een rustige jaarafsluiting. We ontvingen een aantal reacties over de tip ‘maak een jaarplanning’. Een goede aanleiding om daar wat dieper op in te zoomen, daarnaast geef ik een aantal extra tips.

Lees verder
nfa-fondsen-dnfs

Trends toepassen in de apotheek

De wereld is veranderd. In de apotheek betekent dit een groeiende behoefte aan afhaalkluizen, veel meer beeldbellen en ander contact met de patiënt. Zelfs de behoeftes van de patiënt zijn door de veranderingen anders geworden.

Lees verder
Apotheker schrijft informatie over medicatie

Jonge talenten in de farmaceutische industrie

Vanuit de opleiding de farmaceutische industrie in – een kijkje in het werk van een Quality Engineer bij Sanquin Plasma Products.<br /> <br /> Sinds 2013 zijn wij partner van de farmaceutische industrie. Dankzij onze goede relatie met de opleiding Farmacie en diverse studieverenigingen beschikken we over een groot netwerk van net-afgestudeerden en professionals. De focus in deze dienstverlening ligt voor ons op kwaliteit, betrokkenheid en langdurige samenwerkingen.<br /> <br /> De vraag naar ambitieuze talenten met een farmaceutische achtergrond blijft toenemen. Jong farmaceutisch talent enthousiasmeren en binden is een uitdaging, maar tegelijkertijd essentieel voor een future-proof organisatiestrategie.

Lees verder