17 augustus 2022

Als apotheker aan de slag bij Fagron

Net afgestudeerd en aan het werk. Een korte blik op de ervaring van Jules van Boven, die via DNFS als apotheker aan de slag is gegaan bij Fagron Sterile Services Nederland (FSS NL). Onlangs is hij gestart bij deze mooie organisatie in Hoogeveen. Tijdens zijn studie werd zijn interesse voor het ontwikkelen van medicijnen gewekt, onder andere door het vak productzorg. Zijn ambitie om in zijn eerste baan vooral inhoudelijk en met het product bezig te zijn, is inmiddels waargemaakt.

anouk-de-vetter
Anouk de Vetter Recruitment consultant
male-expert-consulting-customer-regarding-body-care-products

Pas een maand in dienst, en Jules zit al helemaal op zijn plek bij zijn nieuwe baan. Nadat hij afstudeerde van de studie Farmacie begon de zoektocht naar de juiste eerste carrièrestap voor hem. Jules kwam door middel van DNFS terecht bij zijn huidige functie. Na een aantal gesprekken met recruiter Charlotte, om erachter te komen welke functie en organisatie het beste bij Jules passen, bleek de beste match met de functie van apotheker bij FSS NL. Een leuke kennismaking voor beide kanten, maakte dat Jules zich inmiddels apotheker bij deze organisatie mag noemen.

Binnen de apotheek is Jules verantwoordelijk voor verschillende aspecten, maar wel allemaal met de focus op productie. Hij vertelt: ‘Ik houd mij bezig met het produceren van geneesmiddelen, met bereidingsprotocollen en –procedures. Zo check ik of alle procescontroles goed worden uitgevoerd en of het juiste etiket op de juiste verpakking zit.’

Het inwerktraject

Op het moment wordt Jules nog ingewerkt op verschillende functies, waaronder dag- en vrijgifte apotheker. “Het inwerken gebeurt in eerste instantie zelfstandig. Ik lees de werkinstructies en procesprocedures door zodat ik deze onder de knie krijg. Ook moet ik de programma’s waarmee gewerkt wordt binnen Fagron kennen. Uiteindelijk checkt mijn collega Paul, gevestigd apotheker, of ik alles heb begrepen en of ik bevoegd ben om de werkzaamheden uit te voeren. Zo word ik stap voor stap meer ingewerkt en zal ik uiteindelijk meer richting één aandachtsgebied gaan.”

Het inwerken gebeurt niet alleen door de processen zelfstandig door te nemen. Nieuwe werknemers krijgen de kans om op verschillende afdelingen mee te lopen. Zo heeft Jules in zijn eerste weken al meegekeken bij de kwaliteitscontrole en in het magazijn: “Op deze manier leer ik het bedrijf van top tot teen kennen en weet ik welke belangrijke schakels er zijn die relevant zijn voor mijn rol.”

Nieuwe kansen creëren

Het leukste aan ons werk is dat we mensen écht blij kunnen maken met een perfecte match en meedenken buiten de gebaande paden. “Toen DNFS mij benaderde voor deze functie was ik heel blij. Er is een mooie kans voor mij gecreëerd die ik anders waarschijnlijk niet had gevonden. Het sollicitatieproces verliep heel fijn, dat is voor mij ook belangrijk geweest”, aldus Jules.

Op de vraag hoe het Jules bevalt op zijn nieuwe werkplek, geeft hij lachend antwoord: “De collega’s zijn allemaal heel leuk. Het geeft een goed gevoel dat veel collega’s al lang binnen het bedrijf werkzaam zijn. Op die manier weet je dat je met een prettige werkgever te maken hebt. Iedereen helpt met inwerken en is vriendelijk voor je, ik werk er pas een maand maar voel mij al helemaal thuis”.

Voor Jules dus een gouden match. Wij helpen dagelijks farmaceutische professionals met de oriëntatiefase naar een nieuwe baan.

Originele publicatiedatum: 20 februari 2022

Ben jij ook op zoek naar een baan als startende apotheker?

Wij helpen je graag om te onderzoeken wat het beste bij je past! Neem contact met ons op om te kijken wat wij voor je kunnen betekenen of bekijk onze vacatures.

Bekijk onze vacatures
twee-mensen-praten-tuin