De rol van Willie bij de overstap van AIS

11 February 2021
- Willie Tienkamp

Sinds ruim 1,5 jaar werk ik als apothekersassistente voor DNFS en dit bevalt me tot nu toe erg goed. De persoonlijke omgang en de verschillende opdrachten spreken mij erg aan. In verschillende apotheken heb ik al mee mogen werken en wat hier leuk aan is, is dat het overal net weer even anders gaat. Door mijn tijd als gedetacheerd assistente heb ik onder andere kennis gemaakt met de poli-apotheek, het AIS CGM en met de ziekenhuis verplaatste zorg.

 

De overstap van CGM op Apro

Doordat er overal op een andere manier gewerkt wordt, met andere taken en andere regels, krijg ik steeds meer een beeld van welke manier van werken mij het meest aanspreekt en welke niet. Mijn huidige opdracht is voor mij de eerste openbare apotheek die een overstap van AIS maakt in de tijd dat ik hier werk. Dit maakt de opdracht voor mij des te interessanter, omdat ik zie wat er allemaal komt kijken bij zo’n overstap. In februari gaan wij over van CGM op Apro, een relatief nieuw AIS. De cursussen hebben ik en mijn collega’s online gevolgd en we hebben de eerste oefenavonden in de apotheek gedraaid met het team. Heel succesvol! Wat er op dit moment gebeurt is met zijn allen nadenken hoe de taken het best verdeeld kunnen worden. Een andere manier van werken vraagt natuurlijk ook om andere taken en verdeling van het personeel binnen de apotheek. Dankzij mijn ervaring binnen verschillende teams en de visie die ik daarmee heb opgebouwd kon ik een frisse blik bieden op deze nieuwe manier van werken.

 

Van verschillen naar saamhorigheid

Het is erg leuk om te zien hoe iedereen op zijn eigen manier met zo’n grote verandering omgaat. De één vindt het erg spannend en ziet veel problemen, de ander is heel relaxed en ziet wel wat er gebeurt als we zover zijn. Ondanks deze verschillen (misschien wel dankzij?!) overheerst het gevoel van dat we dit samen doen en kunnen! De verschillen tussen personen zullen er altijd zijn en dat maakt juist dat een team leuk en gevarieerd is. Hetzelfde geldt voor de opdracht, het houdt je scherp. Ik zeg in ieder geval: laat maar komen, ik heb er zin in! Ik vind het leuk dat ik straks weer een belangrijke bijdrage heb kunnen leveren aan een project. De afwisseling en het omgaan met veel verschillende mensen, maakt voor mij dat ik iedere dag blij word van mijn werk!

 

Het DNFS-team staat klaar om hulp te bieden. Heb jij ondersteuning nodig bij de overstap van AIS?
Of wil je samenwerken met Willie? Neem dan contact met ons op.

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.

Andere Blogs

Als ZZP’er aan de slag bij DNFS

Als zzp’er is het altijd fijn om verschillende opdrachten in het vooruitschiet te hebben en te weten waar je aan toe bent. Wij kunnen je…

De rol van een interim apothekersassistente

Miranda Tibben (32) is sinds 2015 apothekersassistent. Na haar opleiding is ze gaan werken in de Poliklinische apotheek en in de klinische farmacie. Inmiddels is…

Interview met Petra Hoogland, apotheker bij Service Apotheek

‘’Een apotheker zonder nierfunctie-gegevens is als een kapper zonder schaar’’   Dikke Van Dale: apo·the·ker – wettelijk bevoegd bereider en verkoper van geneesmiddelen     Petra Hoogland,…

Als apotheker aan de slag bij Fagron Sterile Services Nederland

Net afgestudeerd en aan het werk. Een korte blik op de ervaring van Jules van Boven, die via DNFS als apotheker aan de slag is…

Interview met Mark van der Wouden, afdelingshoofd klinische farmacie Beatrixziekenhuis

“Houd aandacht voor je mensen maar ook voor jezelf. Zorg goed voor jezelf, ondanks alles wat er op je afkomt. Zo kun je er uiteindelijk…

Doelen behalen in de apotheek

Behaal jij de jaardoelen in jouw apotheek? Hoe monitor je gedurende het jaar de gestelde KPI’s? Kortom, hoe bepaal je of je al dan niet…

Wanneer therapietrouw van levensbelang is

Je hebt het niet kunnen missen. Onder leiding van een cardioloog van het UMC Utrecht is de eerste implantatie van een kunsthart werkelijkheid geworden in…

Hoe een veranderlijke tijd voor verbeteringen in de apotheek kan zorgen

De wereld is veranderd. In de apotheek betekent dit een groeiende behoefte aan afhaalkluizen, veel meer beeldbellen en ander contact met de patiënt. Zelfs de…

Professionals uit de openbare apotheek, een uitkomst voor het ziekenhuis

Een jaar of acht werkte ze in dezelfde openbare apotheek. Een fijne, veilige plek waar ze precies wist waar ze aan toe was. Toch begon…

De overstap naar het ziekenhuis: werven én inwerken

Een overstap van de openbare apotheek naar het ziekenhuis – iets dat veel apothekersassistentes wel willen, maar vaak onmogelijk lijkt. Terwijl tegelijkertijd veel ziekenhuizen op…