Maatschappelijk verantwoord ondernemen

De Nederlandse Farmaceutische Support vindt het belangrijk om ook maatschappelijk betrokken te zijn. Wij doen dit structureel door steun te bieden aan onderstaande stichtingen en initiatieven. Want van delen worden wij pas echt blij.

Vitaliteit

Vitale medewerkers zijn gelukkigere en succesvollere medewerkers. DNFS investeert daarom graag in de vitaliteit van haar medewerkers. Dit gebeurt onder andere door de inzet van vitaliteitscoach Paul Zwama van Instituut Voor Vitaal Ondernemen.

 

Ook worden er wekelijks bootcamps in de achtertuin gegeven, is de gym in de achtertuin altijd beschikbaar om te sporten, wordt er jaarlijks een beachvolleybal toernooi georganiseerd en wordt er regelmatig deelgenomen aan andere sportieve activiteiten zoals de Singelloop of een (halve) Triatlon.

80 Days 'eerlijke Koffie'

Ook kiest DNFS voor “eerlijke koffie” van 80 Days​. 80 Days is een bedrijf wat koffiebonen direct van lokale boeren in Nepal koopt. Op deze manier neemt 80 Days de tussenschakels uit de keten weg en krijgen de boeren in Nepal een eerlijke prijs voor hun bonen.Hierdoor werken we mee aan betere leef en werkomstandigheden voor boeren in Nepal. De vele kopjes koffie die wij dagelijks wegdrinken zijn daardoor niet alleen “eerlijk”, maar ook heel erg lekker!

tika-foundation-logo

Tika Foundation: Een toekomst voor kinderen in Nepal

Tika Foundation is een stichting die de toekomst van vele Nepalese (wees)kinderen er een stuk rooskleuriger uit laat zien. Nepal is een prachtig land met prachtige kleuren, maar Nepal is ook een land waar guerrillastrijders jarenlang vochten tegen de regering. Nepal is arm, het water is vervuild en de meeste scholen zijn slecht. Alleen al in de hoofdstad leven ongeveer 12.000 wezen op straat.

 

De projecten die Tika Foundation in Nepal opzet en financiert hebben een aantal zaken gemeen. Allereerst het hoofddoel: het verbeteren van de levenskwaliteit van kinderen in Nepal. De werkwijze om dit doel te bereiken is gebaseerd op de volgende kernwaarden: Duurzaamheid, Transparantie, Professionaliteit, Continuïteit en Local ownership

 

Kijk hier voor meer informatie over Tika Foundation en de verschillende manieren om betrokken te raken!

logo-fruitful-office

Fruitfull Office

Op het kantoor staan altijd fruitmanden met vers fruit van Fruitful Office. Er is bewust gekozen voor deze organisatie vanwege hun maatschappelijke betrokkenheid. Door o.a. de inzet van medewerkers met een chronische ziekte of handicap en hun aandacht voor het milieu.

 

En in samenwerking met Ripple Africa plant Fruitful Office voor elke geleverde fruitmand één fruitboom in Malawi, Afrika.

logo-youbedo

YouBeDo

DNFS vindt het ook belangrijk om de ontwikkeling van onze medewerkers op intellectueel gebied te stimuleren. Daarom bieden wij onze medewerkers een jaarlijks boekenbudget aan bij Youbedo. Zo kan iedereen zelf boeken uitzoeken die hen inspireren of die zij nodig hebben bij hun persoonlijke ontwikkeling. Door bij YouBeDo een boek aan te schaffen steun je met 10% van je aankoopbedrag een goed doel naar keuze.