Een kijkje achter de schermen bij Recruiter Anouk

Anouk de Vetter

Sinds januari ben ik onderdeel van het DNFS team als recruiter. Het grappige is, ik was eigenlijk totaal niet op zoek naar een baan. Ik studeerde nog en had een bijbaan waar ik prima op mijn plek zat. Ik ken Thomas via een ex-werkgever en we zijn aan de praat geraakt. Alhoewel Thomas heel overtuigend kan overkomen, stond ik toen nog niet echt te springen. Totdat ik het pand aan de Maliebaan binnenkwam en wist: dit is mijn plek. Zo voelt dat nog steeds. De eerste weken zijn altijd even wennen, maar in een organisatie als The Hup is dat wennen eigenlijk alleen maar leuk. Misschien omdat we hier werken vanuit het idee dat je van werk blij moet worden.

Blij van werk

Ikzelf word nog elke dag blij van mijn werk. Wat ik het allerleukste vind is het persoonlijk afstemmen van gesprekken met mensen. Ieder persoon waarmee ik spreek heeft een ander verhaal en een andere werkomgeving die het best bij haar of hem past. Wanneer een gesprek bijna ‘vanzelf’ gaat en ik niet na hoef te denken over de vragen, weet ik dat een deel van mijn missie als recruiter is geslaagd. Ik stel mensen namelijk graag op hun gemak, maar vind het andersom net zo belangrijk om me op mijn gemak te kunnen voelen bij iemand. Dit is denk ik het begin van een goede match tussen werkgever en werknemer.

Mijn doel als recruiter

Daarnaast is het heel gaaf als wij kunnen aansluiten op de wens van iemand in een volgende carrièrestap. Als recruiter is dat ook een doel van mij: erachter komen wat iemand drijft en waarvoor diegene graag uit bed komt ’s ochtends. Je werk is een plek waar je veel tijd doorbrengt en wat is er dan belangrijker dan plezier? Ik probeer iemands wensen en drijfveren te achterhalen door de juiste vragen te stellen, maar vooral te luisteren. Vaak begin ik met een oriënterend telefoongesprek en wanneer we van beide kanten enthousiast zijn, nodig ik iemand uit op kantoor. Vanuit daar gaan we het gesprek aan om te kijken of wij de juiste partij zijn om iemand verder te helpen. Dit gaat vaak goed, soms minder goed. Gelukkig krijg ik de ruimte om van fouten te leren en de mogelijkheid me te ontwikkelen. Nog een pluspunt van mijn baan 😉

Kortom: ik word heel blij van wat ik doe. Twijfel jij hieraan bij jezelf? Neem dan contact met me op!

DEF-Anouk de Vetter-Recruitment-Consultant-DNFS
Contact
Anouk de Vetter
Telefoon: 06-38592305
Email: anouk@dnfs.nl