Goede Doelen

De Nederlandse Farmaceutische Support vindt het belangrijk om ook maatschappelijk betrokken te zijn. Wij doen dit structureel door steun te bieden aan onderstaande stichtingen.

Een toekomst voor (wees)kinderen in Nepal

Tika Foundation is een stichting die de toekomst van vele Nepalese kinderen er een stuk rooskleuriger uit laat zien. Nepal is een prachtig land met prachtige kleuren, maar Nepal is ook een land waar guerrillastrijders jarenlang vochten tegen de regering. Nepal is arm, het water is vervuild en de meeste scholen zijn slecht. Alleen al in de hoofdstad leven ongeveer 12.000 wezen op straat.

De projecten die Tika Foundation in Nepal opzet en financiert hebben een aantal zaken gemeen. Allereerst het hoofddoel: het verbeteren van de levenskwaliteit van kinderen in Nepal. De werkwijze om dit doel te bereiken is gebaseerd op de volgende kernwaarden:

  • Duurzaamheid
  • Transparantie
  • Professionaliteit
  • Continuïteit
  • Local ownership

Kijk hier voor meer informatie over Tika Foundation en de verschillende manieren om betrokken te raken!

Investeren in onze eigen medewerkers als onderdeel van succes

Vitale medewerkers zijn gelukkigere en succesvollere medewerkers. DNFS investeert daarom graag in de vitaliteit van haar medewerkers. Dit gebeurt onder andere door de inzet van vitaliteitscoach Paul Zwama van Instituut Voor Vitaal Ondernemen en de bootcamps in de gym in de achtertuin.

fruitful-office-mvoMaar naast sport investeert DNFS ook in voeding. Op het kantoor zorgen we voor fruit van Fruitful Office. Er is bewust gekozen voor deze organisatie vanwege hun maatschappelijke betrokkenheid. Door o.a. de inzet van medewerkers met een chronische ziekte of handicap en hun aandacht voor het milieu. En in samenwerking met Ripple Africa plant Fruitful Office voor elke geleverde fruitmand één fruitboom in Malawi, Afrika.

Ook kiest DNFS voor “eerlijke koffie”Logo-80-days-solid-professionals van 80 Days​. 80 Days is een bedrijf wat koffiebonen direct van lokale boeren in Nepal koopt. Op deze manier neemt 80 Days de tussenschakels uit de keten weg en krijgen de boeren in Nepal een eerlijke prijs voor hun bonen.Hierdoor werken we mee aan betere leef en werkomstandigheden voor boeren in Nepal. De vele kopjes koffie die wij dagelijks wegdrinken zijn daardoor niet alleen “eerlijk”, maar ook heel erg lekker!