Goede Doelen

De Nederlandse Farmaceutische Support vindt het belangrijk om ook maatschappelijk betrokken te zijn. Wij doen dit structureel door steun te bieden aan onderstaande stichtingen.

Een toekomst voor (wees)kinderen in Nepal

Tika Foundation is een stichting die de toekomst van vele Nepalese kinderen er een stuk rooskleuriger uit laat zien. Nepal is een prachtig land met prachtige kleuren, maar Nepal is ook een land waar guerrillastrijders jarenlang vochten tegen de regering. Nepal is arm, het water is vervuild en de meeste scholen zijn slecht. Alleen al in de hoofdstad leven ongeveer 12.000 wezen op straat.

De projecten die Tika Foundation in Nepal opzet en financiert hebben een aantal zaken gemeen. Allereerst het hoofddoel: het verbeteren van de levenskwaliteit van kinderen in Nepal. De werkwijze om dit doel te bereiken is gebaseerd op de volgende kernwaarden:

  • Duurzaamheid
  • Transparantie
  • Professionaliteit
  • Continuïteit
  • Local ownership

Kijk hier voor meer informatie over Tika Foundation en de verschillende manieren om betrokken te raken!

Stichting Vlinderkind

Stichting Vlinderkind is ontstaan door de bundeling van verschillende individuele initiatieven met als gezamenlijke doel om onderzoek naar de genezing van Epidermolysis Bullosa (EB) financieel te ondersteunen. EB (ook wel vlinderziekte genoemd) is een groep erfelijke, nog ongeneeslijke, huidaandoeningen. Naast financiële steun voor wetenschappelijk onderzoek zet deze stichting zich met hart en ziel in om een leven met EB draagbaar te maken. Daarbij heeft de Stichting Vlinderkind als doel om de naamsbekendheid en bewustwording van EB te vergroten.

Wil je meer weten over deze stichting en/of meer informatie willen over hoe jij tot steun kan zijn? Bekijk dan hier de website van Stichting Vlinderkind!