MC-dnfs-3

Marie-Claire Plaisier

Apotheker

Achtergrond

Mijn naam is Marie-Claire Plaisier, ik ben 37 jaar en woonachtig in Rotterdam met mijn verloofde Herman en onze kinderen Annemijn (3) en Roel (1). In 2008 heb ik mijn Master Farmacie afgerond in Groningen. Sindsdien werk ik met veel plezier, al bijna 12 jaar, als beherend apotheker. Tevens ben ik Apotheker Opleider en drie jaar lang Clustermanager geweest voor zes apotheken in Rotterdam. Ik heb dan ook kunnen ervaren wat de meerwaarde is van samenwerking met collega apothekers uit de omgeving en het gebruik maken van elkaars expertise om doelen te bereiken.

Binnen DNFS

Werkplezier: kennis en ervaring gebruiken om anderen te laten excelleren. 

Bij DNFS kan ik mijn rol als zorgverlener herpakken en krijg ik de kans en tijd om mijn uitgebreide ervaring te gebruiken voor het helpen en adviseren van collega’s en ik hoop daarnaast wat bij te dragen voor de lange termijn. Ik hou van de dynamiek van de apotheek. Zowel de ad hoc problematiek als het optimaliseren van mensgerichte zaken en interne processen, geven mij veel energie. Als apotheker ben je niet alleen zorgverlener maar ook manager en manusje van alles. Juist die verschillende aspecten maken voor mij het vak aantrekkelijk. Ik heb veelal in dynamische apotheken mogen staan waar voorspelbaarheid ver te zoeken was. Dit was voor mij ook de reden om voor DNFS in het detacheringsteam te komen werken.

Profiel

Marie-Claire is een ervaren apotheker met een passie voor personeel en de patiënt. In de apotheek gaat ze pragmatisch en doelgericht te werk. Ze neemt een sterk oog voor procesoptimalisatie mee en collega’s zien haar als betrouwbaar en toegankelijk. Het is een echte people manager; het stimuleren en motiveren van personeel is haar kracht. Daarnaast heeft zij een sterk strategisch oog. Marie-Claire is 32 uur per week inzetbaar, werkdagen in overleg.

AIS: Pharmacom Classic + Nieuw, MIRA CGM.

Vaardigheden: Proces- en personeelsoptimalisatie, verandermanagement, implementatie van samenwerkingsverbanden en clustering, kwaliteitsbeleid en interne audits, apotheker opleider (ApOp), samenwerking eerstelijnszorg, farmaceutische patiëntenzorg, medicatiereviews, declaraties.

Samenwerken met Marie-Claire? Neem direct contact op met accountmanager Thomas via 06 – 11374398 of per email via thomas@dnfs.nl